E-sigaretten gebruiken om te stoppen met roken

De afgelopen jaren zijn e-sigaretten een zeer populair hulpmiddel bij het stoppen met roken. Ook bekend als vapes of e-cigs, zijn ze veel minder schadelijk dan sigaretten en kunnen ze je helpen voorgoed te stoppen met roken.

Wat zijn e-sigaretten en hoe werken ze?
Een e-sigaret is een apparaat waarmee u nicotine in een damp kunt inhaleren in plaats van te roken. E-sigaretten verbranden geen tabak en produceren geen teer of koolmonoxide, twee van de meest schadelijke elementen in tabaksrook. Ze werken door een vloeistof te verwarmen die doorgaans nicotine, propyleenglycol en/of plantaardige glycerine en smaakstoffen bevat. Het gebruik van een e-sigaret staat bekend als vapen.

Er zijn verschillende modellen beschikbaar:
Cigalikes lijken op tabakssigaretten en kunnen wegwerpbaar of oplaadbaar zijn.
Vape-pennen hebben de vorm van een pen of een klein buisje, met een tank om e-vloeistof op te slaan, vervangbare spoelen en oplaadbare batterijen.
Pod-systemen zijn compacte oplaadbare apparaten, vaak in de vorm van een USB-stick of een kiezelsteen, met e-liquid capsules.
Mods zijn er in verschillende soorten en maten, maar zijn over het algemeen de grootste apparaten voor e-sigaretten. Ze hebben een hervulbare tank, oplaadbare batterijen die langer meegaan en een variabel vermogen.

brandysmoke.nl